Δικηγόρος Ποινικολόγος Γιάννης Μπαρκαγιάννης

Αν έχει κινηθεί εις βάρος σας ποινική δίωξη για την τέλεση κάποιου αδικήματος, είτε πλημμεληματικής είτε κακουργηματικής φύσεως, θα ήταν σώφρον εκ μέρους σας να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο δικηγόρο ποινικολόγο. Ειδικότερα, η επιλογή σας να απευθυνθείτε σε ένα δικηγόρο ποινικολόγο, δηλαδή έναν δικηγόρο που ασχολείται κατ’ εξοχήν με το Ποινικό Δίκαιο, προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπισή σας θα είναι μια από τις σωστές αποφάσεις που μπορείτε να λάβετε για την διευθέτηση της νομικής σας υπόθεση. Και τούτο διότι, καθότι πρόκειται για ποινική υπόθεση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκ του αποτελέσματός της διακυβεύεται η προσωπική σας ελευθερία, την οποία απειλεί η ενδεχόμενη επιβολή στερητικής της ελευθερίας ποινή, ήτοι αυτή της φυλάκισης ή της καθείρξεως, πρόσκαιρης και ισόβιας.

Συνεπώς, η ανάληψή της από έναν δικηγόρο ποινικολόγο θα σας δώσει τα εχέγγυα για την άρτια προετοιμασία σας και υπεράσπισή σας, σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας, ήτοι από την εκκίνηση της ποινικής διώξεως έως και την παραπομπή της προς εκδίκαση στο ακροατήριο, ενώ θα σας δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί προς όφελός σας κάθε δικονομικώς προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο δικηγόρος ποινικολόγος Αθηνών Γιάννης Μπαρκαγιάννης διαθέτει ειδίκευση και εμπειρία στο Ποινικό Δίκαιο, έχοντας χειριστεί σωρεία ποινικών υποθέσεων ανά την επικράτεια, έχει πετύχει στην επαγγελματική του πορεία την έκδοση πληθώρας αθωωτικών αποφάσεων, ενώ είναι αφοσιωμένος στην επιστήμη του με συνεχή ενημέρωση για τις αναθεωρήσεις και τροποποιήσεις των νομοθετικών πλαισίων.

Δικηγόρος Ποινικολόγος Αθήνα Γιάννης Μπαρκαγιάννης

Ειδικότερα, όταν κατηγορείστε για αδικήματα που συνιστούν κακούργημα, απειλούν δηλαδή μια ποινή πέντε έως δεκαπέντε έτη καθείρξεως άλλως δε και ισόβια, θα πρέπει να έχετε ως συνήγορό σας, ένα δικηγόρο ποινικού δικαίου, επιλογή η οποία θα αυξήσει τις πιθανότητες σας προκειμένου να αθωωθείτε.

Ένας δικηγόρος ποινικολόγος στην Αθήνα μπορεί να καταστρώσει την υπερασπιστική σας γραμμή, να αναδείξει την ένδεια των αποδεικτικών στοιχείων, τα ενδεχόμενα κενά που μπορεί να υπάρχουν στο κατηγορητήριο, να προβάλλει τους κατάλληλους αυτοτελείς ισχυρισμούς λόγου χάριν περί της μεταβολής της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, καθώς επίσης και προβολή ισχυρισμών για τη συνδρομή κάποιας ελαφρυντικής περίστασης στο πρόσωπό σας όπως παραδείγματος χάριν του πρότερου έντιμου βίου.

Ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας

Είναι πολύ σημαντικό να εκπροσωπείστε δια ενός συνηγόρου σε κάθε στάδιο της ποινικής σας διαδικασία και συγκεκριμένα από την έναρξη αυτής, κατά την άσκηση της ποινικής δίωξης, όταν κληθείτε για προκαταρκτική εξέταση ή κατά το στάδιο της  ανάκρισης, όταν κληθείτε να απολογηθείτε ενώπιον της Ανακριτική Αρχής κατά την περίπτωση όπου η πράξη η οποία σας αποδίδεται είναι κακουργηματικής φύσεως, καθώς επίσης και για την εκπροσώπησή σας κατά την εκδίκαση της υποθέσεώς σας ενώπιον του ακροατηρίου προκειμένου να διασφαλιστεί από δικονομικής απόψεως η άρτια υπεράσπισή σας και να γίνει ορθή χρήση όλων των δικαιωμάτων που σας παρέχονται εκ του νόμου. Το Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννη Μπαρκαγιάννη & Συνεργατών αναλαμβάνει την εκπροσώπησή σας σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας δίνοντας την απαιτούμενη προσοχή εξατομικευμένα σε κάθε ποινική υπόθεση, εντοπίζοντας τις ιδιαιτερότητές της.

Μορφές αποκαταστατικής – εναλλακτικής απονομής της ποινικής δικαιοσύνης

Ένας έμπειρος δικηγόρος ποινικολόγος μπορεί να εντοπίσει με ιδιαίτερη ευκολία εάν η υπόθεσή σας είχε θετικές προοπτικές προκειμένου να επιλεγεί εκ μέρους σας η περάτωσή της δια της επιλογής μιας εναλλακτικής μορφής απονομής της δικαιοσύνης, ήτοι με το θεσμό της ποινικής συνδιαλλαγής κατ’ α. 301 ΚΠΔ ή της ποινικής διαπραγμάτευσης κατ’ α. 303 ΚΠΔ. Εν προκειμένω, οι χειρισμοί και οι ισχυρισμοί εκ μέρους του συνηγόρου σας, κατά τη συζήτηση των ως άνω αιτήσεων ενώπιον του Εισαγγελέα μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προτεινόμενης επιβληθείσας ποινής και η οποία εν συνεχεία θα περιληφθεί στο επικυρωμένο με δικαστική απόφαση πρακτικό διαπραγμάτευσης.

Προβολή αυτοτελών ισχυρισμών και αξιολόγηση αποδεικτικής ισχύος συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού

Ο χειρισμός χαοτικών ποινικών υποθέσεων απαιτεί τον χειρισμό από έναν αξιόπιστο και έμπειρο δικηγόρο ποινικολόγο, προκειμένου να εντοπίσει τις πιθανές αστοχίες, να αναδείξει της υφιστάμενες ανακολουθίες και τα πιθανά υπαρκτά κενά, καθώς και να αξιολογήσει τα αποδεικτικά ευρήματα, προβάλλοντας πιθανές δικονομικές ακυρότητες κατά τη διαδικασία συλλογής τους, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στην ακυρότητά τους, ήτοι στη μη λήψη υπόψιν του Δικαστηρίου για την δημιουργία της δικανικής πεποίθησης των δικαστών και της διαμόρφωσης εν τέλει της απόφασής τους.  Περαιτέρω, θα πρέπει ο συνήγορός σας να δύναται να σας προτείνει την ανάγκη διεξαγωγής εκ μέρους σας πρόσθετων αποδεικτικών μέσων, όπως μέσω του διορισμού ενός τεχνικού συμβούλου ή μέσω σχετικού αιτήματος της διεξαγωγής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ή της άρσης βιντεοληπτικού υλικού με εισαγγελική παραγγελία, είτε ακόμα της λήψης γενετικού υλικού.

Τι είναι το Ποινικό Δίκαιο και ποια αδικήματα εντάσσονται σε αυτό;

Ποινικό Δίκαιο είναι εκείνος ο κλάδος του δικαίου, που ορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Πολιτεία επιβάλλει ποινικές κυρώσεις. Θεμελιώδης σκοπός του Ποινικού Δικαίου είναι η διασφάλιση του κοινωνικού συμφέροντος μέσα στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης Πολιτείας. Μάλιστα, η προστασία του έχει διττή λειτουργία, ήτοι αφενός των εννόμων αγαθών και αφετέρου του ίδιου του ατόμου από τυχόν αυθαιρεσία των κρατικών οργάνων.

Ενδεικτικά αδικήματα Ποινικού Κώδικα

Διατάραξη οικιακής ειρήνης. Παραβίαση δικαστικών αποφάσεων. Σωματική βλάβη. Αρπαγή ανηλίκου. Αρπαγή. Παράνομη κατακράτηση. Απειλή. Εγκληματική οργάνωση. Υπεξαίρεση. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ληστεία και Κλοπή. Εκβίαση. Απάτη. Απιστία. Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Καταδολίευση δανειστών. Τοκογλυφία. Κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων. Παραβίαση υποχρέωσης διατροφής. Πλαστογραφία. Ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις. Υπεξαγωγή εγγράφων. Ψευδής κατάθεση. Ψευδής καταμήνυση. Ανθρωποκτονία. Υπόθαλψη εγκληματία. Παρασιώπηση εγκλήματος. Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ενδοοικογενειακή βία. Εμπρησμός. Πλημμύρα. Έκρηξη. Άρση ασφαλιστικών εγκαταστάσεων. Πρόκληση ναυαγίου. Δηλητηρίαση πραγμάτων προορισμένων για χρήση από το κοινό. Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Παραβίαση κανόνων οικοδομικής. Τρομοκρατική οργάνωση. Δωροληψία. Δωροδοκία. Ψευδής βεβαίωση. Νόθευση εγγράφου. Παράβαση καθήκοντος. Βιασμός. Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Γενετήσια πράξη με κατάχρηση εξουσίας. Γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιον τους. Πορνογραφία ανηλίκων. Μαστροπεία. Εξύβριση. Συκοφαντική δυσφήμηση. Ναρκωτικά. Κοινωφελής εργασία. Δοσοποίηση χρηματικής ποινής. Υφ’ όρων απόλυση κρατουμένου. Ποινικό Δίκαιο Ανηλίκων.

Κλείστε ραντεβού

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Τηλέφωνο +30 6957 318 322
  Σταθερό +30 210 6430 488
  Email barkagiannislaw@gmail.com
  Διεύθυνση Ραγκαβή 44
  Αθήνα 114 74

  Σχετικά Άρθρα

  9 Responses
  Καλέστε μας