Κινείται νομικά ο 34χρονος πρώην εθνοφύλακας – Υπόθεση ομηρίας

Τι είχαν αναφέρει στις καταθέσεις τους

Οι δυο γυναίκες που ενώ κατήγγειλαν βιασμό, πλέον βρίσκονται κατηγορούμενες για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδής καταμήνυση και ψευδής κατάθεση, είχαν βρεθεί στην αστυνομία όταν ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση αρπαγής της Γαλλίδας. Στις καταθέσεις τους αναφερόμενες στον πρώην εθνοφύλακα μιλούσαν για ένα χειριστικό, βίαιο, άτομο που τις απειλούσε και τις είχε βιάσει. Στην κατάθεσή της η πρώτη γυναίκα είχε αναφέρει ότι η γνωριμία τους έγινε στο φροντιστήριο που πήγαιναν όταν ήταν στο Λύκειο. Αφού εξιστορεί την αρχή της σχέσης τους αναφέρεται κάποια στιγμή όταν πήγαινε στο σπίτι του “Εκεί όταν πήγαινα με έδενε στα χέρια και στα πόδια και μου έκλεινε το στόμα και τα μάτια και με εξανάγκαζε να κάνουμε έρωτα. Μου είχε πει να μην πω σε κανένα τίποτα γιατί θα με έκανε ρεζίλι και εγώ από ντροπή δεν μίλησα σε κανέναν ποτέ. Είχα αρχίσει να πάθαινα κρίσεις πανικού στα καλά του καθουμένου. Με έδενε και με άφηνε για ώρες δεμένη και μου έλεγε να καταφέρω να λυθώ μόνη μου, πράγμα το οποίο ήταν αδύνατο να συμβεί. Πολλές φορές με είχε δεμένη τόσες ώρες και κλειδωμένη στο ισόγειο που όταν με έλυνε ήμουν τόσο μουδιασμένη που δεν μπορούσα να περπατήσω”. Ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής της αναφέρει ότι “…με βίασε και μου είπε ότι “τώρα τράβα πες ότι σε βίασα δεν πρόκειται να σε πιστέψει κανείς. Μόνη σου ήρθες εδώ”. Περιγράφοντας ένα περιστατικό που είχε διαδραματιστεί στην ΚΩ όπου υπηρετούσε ως ΕΠΟΠ η κοπέλα για να δείξει το πόσο χειριστικός ήταν είχε καταθέσει ότι “μου είχε κάνει πλύση εγκεφάλου που τα πίστευα και για αυτό ανεχόμουνα όλα αυτά που μου έκανε. Με είχε κάνει να πιστεύω πως είχε δίκιο και ότι εγώ πραγματικά έκανα πράγματα λάθος και ότι μου άξιζαν αυτά που μου έκανε| Ενώ για να δείξει τη βιαιότητά του απέναντί της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “…με έπιασε από τα μαλλιά και μου έβαλε το κεφάλι μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας φωνάζοντάς μου “αυτό ξανα πες το… Στη συνέχεια με έδεσε καλύτερα και με το ζόρι μου έκανε σεξ…”.

Η δεύτερη κοπέλα που κατήγγειλε τον πρώην εθνοφύλακα όπως κατέθεσε τον γνώρισε σε ένα internet cafe λίγο πριν γίνει 17 ετών. Λίγο πριν γίνει 18 ετών και ενώ είχαν διατηρήσει τη σχέση τους η κοπέλα κατέθεσε “…ενώ είχα επισκεφθεί το σπίτι του μετά από τσακωμό, μπαίνοντας μέσα στο ισόγειο,κλείδωσε την πόρτα. Επειδή κατάλαβα ότι θα γίνουν τα ίδια που είχαν γίνει εκείνη την ημέρα στο δώμα, προσπάθησα να φύγω τρέχοντας προς την πόρτα καθώς εκείνη την στιγμή δεν είχε βγάλει ακόμα τα κλειδιά από την κλειδαριά. Έβγαλε τα κλειδιά από την πόρτα, με έπιασε, με σβάρνισε στο κρεβάτι και μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια. Άρχισα να φωνάζω. Μου έβαλε ένα μαντήλι στο στόμα για να μην ακούγομαι και για να είναι σίγουρος ότι δεν θα φτύσω το μαντήλι, μου έδεσε το στόμα με μια γραβάτα. Την έδεσε πολύ σφιχτά. Μου έβγαλε τα ρούχα και αφού μου έλυσε τα πόδια με βίασε. Όταν τελείωσαν όλα μου είπε εάν πω σε οποιοδήποτε για αυτά που έγιναν εκείνο το βράδυ στο σπίτι του θα με συκοφαντούσε και θα με ξεφτίλιζε στους γονείς μου και στους γνωστούς μου. Από εκείνη την ημέρα συνεχώς μου έλεγε τα ίδια. Δηλαδή ότι θα με συκοφαντούσε και θα με ξεφτίλιζε στους γονείς μου και στους γνωστούς μου και επίσης ότι αν έφευγα από κοντά του ο ίδιος θα μου έκανε κακό. Από εκείνη την ημέρα και με αυτούς τους τρόπους με κρατούσε όμηρο σε μια υποτιθέμενη σχέση μαζί του παρόλο που εγώ δεν ήθελα. Για αυτά που έγιναν εκείνη την ημέρα και επειδή φοβόμουν μη μάθει τίποτα ο πατέρας μου μιας και ήμουν τότε ανήλικη, δεν είπα τίποτε σε κανέναν και έμπλεξα σε ένα κυκεώνα. Αναγκαζόμουν να πηγαίνω στο σπίτι του ή να συναντιέμαι μαζί του όποτε μου το ζητούσε. Είχα γίνει υποχείριό του”. Ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσή της η κοπέλα που όταν έκανε τη σχέση μαζί του ήταν ανήλικη αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος “έβγαλε ένα όπλο, το όπλισε και μου το ακούμπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου και μου είπε ότι δεν θα με βρει κανείς. Στη συνέχεια με βίασε όπως άλλωστε γινόταν κάθε φορά που πήγαινα στο σπίτι του”.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι δυο κοπέλες αναφέρθηκαν στα όσα είχαν βιώσει με το Δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο για το βιασμό και αθώο για την αρπαγή. Από την πλευρά του ο πρώην εθνοφύλακας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι όλα οι ερωτικές επαφές είχαν γίνει με τη συναίνεση των γυναικών και φυσικά δεν υπήρξε κανένας βιασμός ούτε αρπαγή. Μάλιστα προσκόμισε γραπτά μηνύματα και στοιχεία με τα οποία ισχυρίστηκε ότι όλα ήταν ψέματα. Με αυτά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας τον αθώωσε, αλλά όπως ισχυρίζονται οι γυναίκες και προαναφέρθηκε η διαδικασία δεν έγινε με νόμιμο τρόπο. Η υπόθεση έχει πάρει εκ νέου το δρόμο της Δικαιοσύνης η οποία θα αποφανθεί εάν θα πρέπει να επανεξεταστεί η αθωωτική απόφαση για τον 39χρονο σήμερα άνδρα ή αν θα παραμείνει σε ισχύ και τότε στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι δυο Ελληνίδες και η Γαλλίδα.

Αναλυτικά στο Protothema.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Καλέστε μας