Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης οι 5 δράστες πλησίασαν τους νεαρούς ηλικίας 20 και 21 ετών αντίστοιχα και με την απειλή ενός μαχαιριού με λάμα μήκους 16 εκατοστών και αφού πρώτα τους χτύπησαν στη συνέχεια άρπαξαν τα κινητά από δύο άτομα.

Η νυκτερινή βόλτα  στο Μοσχάτο για μία παρέα τεσσάρων νεαρών ανδρών στις 3 Οκτωβρίου εκτυλίχθηκε σε εφιάλτη καθώς έπεσαν θύματα ληστείας την ώρα που περπατούσαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης οι 5 δράστες πλησίασαν τους νεαρούς ηλικίας 20 και 21 ετών αντίστοιχα  και με την απειλή ενός μαχαιριού με λάμα μήκους 16 εκατοστών και αφού πρώτα τους χτύπησαν στη συνέχεια άρπαξαν τα κινητά από δύο άτομα.

Οι δράστες όμως δεν ήταν τυχεροί καθώς δεκαπέντε λεπτά αργότερα  οι αστυνομικοί ψάχνοντας το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει εντόπισαν τους πέντε άνδρες. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν το μαχαίρι αλλά και τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.

Ένα από τα θύματα κατέθεσε στην αστυνομία

«Είχα βγει βόλτα με τους φίλους μου  και όπως περπατούσαμε  στον Ταύρο  μας προσέγγισαν 5 άτομα  και με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να μου αποσπάσουν το κινητό μου τηλέφωνο  ενώ χτύπησαν και τους δύο φίλους μου. Μετά ήρθαμε στην Αστυνομία και είδαμε μετά από λίγο  αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να φέρνουν  5 άτομα τους οποίους και αναγνωρίσαμε ως τους δράστες της επίθεσης εναντίον μας ..»

Ένα άλλος νεαρός μετέφερε τι τους είπαν οι δράστες :

«Μας είπαν ότι είχαν μαχαίρι  και απάντησε να τους δώσουμε τα πράγματά μας. Εμένα με χτύπησαν με γροθιά στο πρόσωπο και έπεσα κάτω. Αμέσως σηκώθηκα έφαγα ακόμα μια κλωτσιά  στα πόδια και άρχισα να τρέχω να φωνάζω βοήθεια».

Οι δράστες στις καταθέσεις τους  κατονόμασαν ποιος από τους πέντε έβγαλε το μαχαίρι, απείλησε, χτύπησε και  έκλεψε τα κινητά. Ο ένας από αυτούς μάλιστα ήταν σαφής:

«Ο Π. τα έκανε όλα .Χρησιμοποίησε το μαχαίρι  για να απειλήσει και να κλέψει τα κινητά και μετά τα έκρυψε στο αυτοκίνητο. Αυτός χτύπησε τους παθόντες».

Ο Π. στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε :

«Παραδέχομαι την πράξη. Κανείς δεν κρατούσε μαχαίρι. Υπήρχε μαχαίρι αλλά δεν βγήκε από το αμάξι. Είναι του Χ. Τα κινητά τα πήρε ο Τ. ο οποίος και χτύπησε τα παιδιά. Εγώ ήμουν παρών αλλά δεν συμμετείχα». 

Οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον ανακριτή για ληστεία κατά συναυτουργία και οπλοκατοχή αφέθησαν ελευθεροι  με περιοριστικούς όρους.

Ο δικηγόρος του βασικού κατηγορουμένου Γιάννης Μπαρκαγιάννης δήλωσε στο newpost :

«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά τις πράξεις και το μόνο που αποδέχεται είναι του ξυλοδαρμού  ο οποίος ήταν ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές και είχε αφετηρία οπαδικές διαφορές. Το μαχαίρι επιμένει ότι δεν βγήκε από το αυτοκίνητο ενώ ήταν απλά επιβάτης σε αυτό. Πρώτη φορά είδε το μαχαίρι  στην αστυνομία».